herkkamies

Kolmenkympin kriisi – olenko saavuttanut mitään?

Täytän tänään 30. Niin se on. Siirryn neljännellekymmenelle ja menetän samalla mahdollisuuteni kuittailla vaimolleni, joka on vanhana naisena ollut tähän asti naimisissa parikymppisen pojan kanssa. Tämä on ollut minulle pieni kriisi, mutta toisaalta ei ollenkaan ainoa, niin kuin edellisestä postauksesta saitte lukea. Jostakin syystä tähän 30-vuotissyntymäpäivään latautuu tunnetta enemmän, kuin yhteenkään syntymäpäivään tätä ennen. Ehkä se on sitä kolmenkympin kriisiä tai vähintäänkin sen ymmärtämistä, ettei ole enää lapsi. Joka tapauksessa minulle tuli tarve vetää hieman yhteen tähän asti elettyä elämääni.

Lopulta on tullut pysäkille, jossa huomaa jo omistavansa kaiken olennaisen.

Ihan niin kuin moni muukin, olen elänyt ne nuoruuden epävarmuudet ja oman paikan etsimiset. Olen juossut intohimoisena tavoitteiden perässä, koittanut olla hyväksytty ja löytää paikkani näiden kaikkien normien keskeltä. On ollut kova tarve onnistua ja löytää elämään jotain suurta. On ollut kiire täyteläiseen ja onnelliseen elämään. Sitten lopulta on tullut pysäkille, jossa on huomannut jo omistavansa kaiken olennaisen. Todellisuudessa kaikki mitä ikinä todellisuudessa tarvitsen olikin jo siinä ihan lähellä. Eikä yhtäkkiä ole enää kiire minnekkään.

Vaikka elämässäni toki on lukematon määrä hienoja ja tärkeitä hetkiä, viisi niistä on selvästi ylitse muiden. Elämäni muuttui pysyvästi ensimmäisen kerran, kun päädyin yhteen vaimoni kanssa. Sen jälkeen se on muuttunut vielä neljä kertaa, kun yhteiset lapsemme ovat syntyneet. Vaikka kuinka pyörittelen asioita päässäni, voin vain todeta, että en olisi voinut tai voi ikinä enää saada mitään näin suurta. Olen kolmekymmentä ja minulla on kaikki, mitä tarvitsen onnelliseen ja rakkauden täyteiseen elämään. Jos Elämältä kaiken sain blogissa pohdittiin, onko kaksi lasta alle 30-vuotiaana hyvä juttu, voin todeta, että vielä neljäkin lasta on aivan huippu juttu. Olemme saaneet heidät kaikki juuri oikeaan aikaan.

Kun ikäni tästä tuplaantuu, minä haluan olla enemmän kiitollinen kuin katuva.

Jos jotain toivon tuleville vuosille, se on sitä, että muistan aina, mitä minulla jo on. Että muistaisin tehdä kaikkeni niiden ihmisten eteen, jotka tuovat elämääni merkityksen, hyväksynnän ja rakkauden. Sillä kun ikäni tästä tuplaantuu, minä haluan olla enemmän kiitollinen kuin katuva.

Sydämellä: Herkkämies

Voit seurata minua myös Instagramissa ja Facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *