herkkamies

Erot tunteisiin reagoimisen nopeudessa haastaa parisuhdetta: ”En pysy mukana ja painelen pyykkipinon ääreen liennyttämään myrskyä!”

Välillä tuntuu, että hän ehtii purkaa suurin piirtein kolme tunnehuippua siinä ajassa, kun minä käsittelen vielä yhtä.

Kipinät sinkoilevat. En tiedä miksi. Vaimo on huonolla tuulella. Jonkun aikaa kuuntelen ja otan vastaan, sitten on pakko kommentoida. Seuraa lyhyt kiista ja pian myös oma taivas alkaa täyttyä synkistä pilvistä. Hitaasti, mutta varmasti vaivun täyteen ukkosrintamaan. Toisaalla tuuli on kuitenkin jo kääntynyt. Vaimo hyräilee jo iloisesti laulua ja höpöttelee niitä näitä, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Muutamassa minuutissa aallon pohjalta aallon harjalle. En pysy mukana ja painelen pyykkipinon ääreen liennyttämään myrskyä. Se kestää ainakin neljän koneellisen verran viikkaamista.

Olemme vaimoni kanssa monessa asiassa eri rytmissä. Välillä tuntuu, että hän ehtii purkaa suurin piirtein kolme tunnehuippua siinä ajassa, kun minä käsittelen vielä yhtä. Myös viereystasossa on ero. Kun minä aamulla nukun mieluusti pitkään ja käynnistyn hitaasti päivän touhuihin, on vaimoni saattanut nousta jo aikaisin ylös, koska on niin paljon ideoita. Kun minä taas illalla ehdotan vielä myöhäistä saunaa ja alan päästä vauhtiin elämän analysoinnissa, katsoo puolisoni minua silmät ristissä, että josko mentäisiin nukkumaan. Hyvä puoli tässä on se, että vaimoni hoitaa aamuvirkkuna lasten aamutoimet ja minä taas iltavirkkuna hoitelen lapsia kärsivällisemmin nukkumaan.

Pienikin asia voi vaikuttaa paljon siihen, että parisuhteessa saa kokea riittävästi yhteistä rytmiä.

Erirytmisyys tai erilaisuus voi olla parisuhteessa riitoja ja tyytymättömyyttä aiheuttava asia. Isoksi ongelmaksi se muodostuu eritoten silloin, kun asiaa ei mitenkään huomioida. Kun asiasta puhutaan ja avoimesti pohditaan omaa tapaa toimia, löytyy usein hyviä ratkaisuja asian parantamiseksi. Pienikin asia voi vaikuttaa paljon siihen, että parisuhteessa saa kokea riittävästi yhteistä rytmiä.

Me pidämme esimerkiksi tiukasti kiinni siitä, että teemme iltatoimet yhtä aikaa, oli vireystaso sitten mikä tahansa.

Se on meidän yhteinen rytmi, josta on syntynyt tärkeä pala arkea. Jopa niin tärkeä, että on suoranaista petturuutta mennä pesemään hampaat ilman toisen seuraa. Iltatoimien jälkeen on mukava yhdessä tuumin köllähtää sänkyyn ja jutella niitä näitä. Joskus nukahdan paljon vaimoani myöhemmin, mutta sänkyyn meneminen on silti ollut hyvä asia.

Tunne puolen myrskyissä meitä on auttanut huumori ja kokeileva mieli. Tunteiden tiedostamista ja niihin reagointia voi ja kannattaa harjoitella. Kerran kokeilin rauhallisen ja harkitsevan reagointitapani sijaan äkkipikaisempaa tyyliä ja poistuin ovet paukkuen autosta heti ärsytyksen ilmaannuttua. Vaimoni oli jäänyt autoon nauramaan ja pohtinut, että edistystä on tapahtunut. Temppu toimi, sillä kaikki oli hyvin, kun palasin maidonhakureissultani

Parisuhteen kiemuroita voit seurata myös Instagramin ja Facebookin puolella!

Käy lukemassa myös Rakkauden roihu blogin kirjoitus erirytmisyydestä ja askelten sovittamisen riemusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *