herkkamies

Perhe– Suomen aliarvostetuin yritys!

Yrityksemme noudattaa yksityisen perhepalvelualan tessiä, joka tarkoittaa muun muassa täydellistä vapautta toimia kahdenkymmenenneljän tunnin vuoroissa seitsemänä päivänä viikosta ja ilman taukoja.

Pyöritän yhdessä vaimoni kanssa meidät kaksi työllistävää pienyritystä. Vajaan sadan neliön tuotantotiloissa pyöritetään kylpylän, pesulan, ravintolan, hotellin sekä monipuolisten sosiaali ja terveyspalveluiden muodostamaa tuotantolinjaa. Tuotantolinjan läpi puskee tällä hetkellä neljä tuotetta, joiden työstäminen vaatii vähimmilläänkin kuusitoista vuotta. Tuotteet ovat niin hyviä, että niille annetaan ikuinen takuu ja elinikäinen huoltosuhde. Tuotteella on myös paljon kysyntää, sillä useat tahot hyötyvät niistä. Harmiksemme rahallinen korvaus tuotteesta jää kuitenkin sen hyötyyn nähden pieneksi. Päähyötyjä valtio maksaa tuotteen valmistuksesta tuotannon eri vaiheissa vai pieniä eriä riippuen ulkoistetun työn määrästä ja sivutulojemme suuruudesta.

Yrityksemme noudattaa yksityisen perhepalvelualan tessiä, joka tarkoittaa muun muassa täydellistä vapautta toimia kahdenkymmenenneljän tunnin vuoroissa seitsemänä päivänä viikosta ja ilman taukoja. Lohtuna on paikallisen sopimisen vapaus, joten omalla aktiivisuudella ja omakustanteisella ulkopuolisella työvoimalla voi saada aikaiseksi jonkinlaisia taukoja jopa päivittäin. Tämä on suotavaa, sillä tauoton työskenteleminen aiheuttaa ennemmin tai myöhemmin väsymyksen, joka altistaa virheille tuotannossa. Virheet näkyvät muunmuassa tuotteen käyttöhäiriöinä ja ominaisuus puutoksina.

Paine jatkuvaan kasvuun tuottaa harmaita hiuksia myös meidän yrityksessä.

Monialaisen yrityksen pyörittäminen ja samanaikainen ulkopuolisella työnantajalla työskenteleminen, sekä siinä sivussa kouluttautuminen vaativat paljon resursseja. Tämä aiheuttaa monesti taloudellisia haasteita yrityksen täysimittaiseen pyörittämiseen. Yrityksen luonteen vuoksi tuotannon supistaminen tai työntekijöiden irtisanominen tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin vedoten ei ole kovin mielekästä, eikä kovin kannattavaakaan.

Paine jatkuvaan kasvuun tuottaa harmaita hiuksia myös meidän yrityksessä. Tuotantokapasiteetti riippuu meistä kahdesta pääosakkaasta, eikä lisähenkilökunnan palkkaaminen kapasiteetin lisäämiseksi ole mielestämme mielekästä, eikä kestävän kehityksen mukaista. Kasvu täytyy siis toteuttaa nykyisillä resursseilla ja toivottava, että koneet kestää. 

Näin vaalien alla meidän kaltaisten yrittäjien tulisi aktiivisemmin markkinoida tuotteitamme. Pitäisi paremmin pystyä osoittamaan yrityksemme tuottama lisäarvo valtiolle niin, että valtio nostaisi tuotteista maksettavaa korvausta tai vähentäisi yrityksen ylläpitämiseen liittyvien kulujen verotusta. Myös edullisille lomittajille ja palkkatukityöntekijöille olisi tarvetta. Näin saataisiin lisää resursseja tuotannon lisäämiseen ja alan houkuttelevuus kasvaisi. Tämä myös turvaisi laadukkaan työn tekemisen, eli vähentäisi selvästi tuotannossa tulevia häiriöitä ja reklamaatiotuotteita.

Tämän yrittäjyyden etuna voi sanoa, että minkään muun tuotteen alulle paneminen ei ole yhtä kivaa. 

Nyt kun olet tähän asti lukenut, voit todeta, että yrityksemme ei todellakaan ole kultakaivos, jossa jaetaan osinkoja kahdesti vuodessa. Se ei kuitenkaan häiritse minua yhtään. Minä teen työni mielellään, sillä tällä työllä on todellista arvoa. Tämän yrityksen tuottamat tuotteet ovat niin mahtavia, että ne hoitavat ja kantavat yrittäjänsä hautaan saakka. Ne rakentavat tulevaisuuden hyvinvointia, maksavat usean ihmisen eläkkeen ja perustavat mahdollisesti samanlaisen kannattamattoman yrityksen, joka kantaa maatamme jälleen hetken verran.

Yrityksen henkinen pääoma on niin vahva, että en vaihtaisi sitä mihinkää. En rahaan, en maineeseen, en kunniaan. En lähtisi yrityksemme palkkalistoilta mistään tarjouksesta. Siispä tartun ilomielin toimeen, teen työtäni tällä diilillä minkä olen saanut ja nautin työstäni. Sitäpaitsi tämän yrittäjyyden etuna voi sanoa, että minkään muun tuotteen alulle paneminen ei ole yhtä kivaa. 

Löydät blogin myös Instagramista ja Facebookista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *