herkkamies

Mies on kuin kilpikonna: ”Naiset elävät kroonisessa tiedon ja yhteyden puutteessa”

”Tätä tarvitaan. Naisia kiinnostaa hirveästi, mitä miehet ajattelevat.”
Tämän lauseen kuulin ennen erään podcastin äänitystä. Lause pysäytti minut, sillä se ei selvästikään ollut vain huomio siitä, miten naiset ovat uteliaita, vaan aidon tuntuinen kokemus siitä, että naisilla on tarve tietää enemmän miesten ajatuksista. Jäin pohtimaan, että miksi naiset eivät tiedä? Eikö heidän miehensä tai kaverinsa kerro vai eivätkö he itse kysy? Vai onko niin, ettei se puhumisen taso riitä, mitä miehet keskiverroin tuovat esille. Uivatko miehet puheissaan niin pinnalla, ettei se riitä naisten tiedonjanon tyydyttämiseen? 

Olen tietenkin väärää sukupuolta vastatakseni näihin kaikkiin kysymyksiin, mutta aion silti tuoda esille oman näkökulmani. Te naiset voitte sitten korjata, mikäli asia ei ole sinne päinkään. 

Olen aika vakuuttunut siitä, että useimmat naiset elävät kroonisessa tiedon ja yhteyden puutteessa, mitä tulee miehiin. Ja vaje koskee nimenomaan sitä pinnan alla olevaa ihmisyyttä. Ei tekevää, suorittavaa ja asiakeskeistä miestä vaan tuntevaa ja kokevaa ihmistä. Ihmistä, joka on olemassa enemmän, kuin toteamus ”ihan ok” tai ”mikäs tässä”. 

Siksi he haluavat kuulla kaiken, jos joku mies paljastaa jotain itsestään. He haluavat ymmärtää syvemmin. 

Mies näyttää olevan hyvin usein kuin kilpikonna. Kaikki arka ja helposti vahingoittuva on peitettynä tiukasti kilven alle.

Enkä minä ihmettele, ettei nainen saa riittävää kosketusta mieheen. Mies kun näyttää olevan hyvin usein kuin kilpikonna. Kaikki arka ja helposti vahingoittuva on peitettynä tiukasti kilven alle. Näkyvillä on vain työtä tekevät raajat, järkeä käyttävä pää ja heiluva häntä, ja kun tilanne alkaa näyttää uhkaavalta, vedetään nekin kilven sisään. Turvallisen tuntuiseen ja tukevaan panssariin, jossa lukee, ”olen mies, kestän mitä vaan.” 

Ja tämä juuri on se ongelma. Kun sen kilven sisällä on niin paljon sitä, mitä nainen kaipaa. Ei vain heiluva häntä ja työtä tekevät kädet, vaan lämmin sydän sekä herkkä ja paljas ihminen. Se kaikki tunteva ihmisyys, josta kumpuaa lauseita: ”minusta tuntuu…”, ”minä haluaisin…”, ”rakastan…”, ”kiitos, kun…”

Se on se osa ihmistä, johon voi syntyä kokemus yhteydestä. 

Kilpikonnamiehen malli elää vahvasti perinnössämme, mutta nyt jos koskaan aika on kypsä sille evoluution askeleelle, että mies voi hiljalleen sulattaa kilpensä. Meidän ei tarvitse enää kestää panssarivaunun painoa, eikä meiltä vaadita enää kovaa kilpeä, johon kaikki voi nojata. Sen sijaan, meiltä kaivataan pehmeää syliä, jossa on lämpöä ja hoivaa, sekä kykyä keskustella ja olla tunnetasolla tavattavissa. 

Sitä nuo naiset meille koittavat kertoa. 
Ja se viesti meidän miesten todella kannattaisi kuunnella. 

Instagram

Facebook

(0) Kommentit

  1. Savikimpale says:

    Epäilemättä nämä kokemukset ovat todellisia. Toinen tosi on, että todella monet naiset (koulutustaustasta yms riippumatta) haluavat kuulla vain tiettyjä tunteita ja repliikkejä, jotka todella usein ovat romcom:ista ja naistenlehtien suhdeneuvoista peräisin. Myös kumppanin valinnassa naiset arvostavat yhä eniten ansaintapotentiaalia (kuten tutkimusten mukaan pituus ja korkeakoulutuskin ovat) ja näin tarkasti rajatusta poolista voidaan alkaa poimia ”romanttisen” rakkauden kohdetta. Todellisuudessa miestä, joka vaikkapa uskaltaa aidosti näyttää epävarmuutensa ja pelkonsa, halveksutaan ja inhotaan naisten toimesta lähes poikkeuksetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *