herkkamies

Parisuhde ei voi olla lomalla!

Kesäloma. Ihana ajatus lämmöstä, perheen yhteisestä ajasta ja rakkaudesta. Vihdoin on aikaa myös parisuhteelle. Mutta sen sijaan, että loma olisi auvoista onnea, se tuokin mukanaan riitoja ja kireyttä. Työ ja hektinen arki on poissa, mutta sen sijaan, että sen alta paljastuisi se ihana, mitä on odottanut, herääkin huomaamaan, ettei syy ollut arjessa. Loma ei korjannutkaan tapoja kommunikoida, ei muuttanut puolison valintoja huomioivammiksi, eikä parantanut seksiä. 

Tilastot osoittavat, että lomien jälkeen erotaan tavallista enemmän, ja aika moni parisuhteessa elänyt tunnistaa varmasti lomariitelyn olemassa olon. Eikä lomariitely ole vain pitkien kesälomien ongelma, vaan riitelyyn voi kulua myös romanttiseksi minilomaksi tarkoitettu viikonloppu kylpylässä. Miksi näin on? Siihen varmasti on monella selityksensä, mutta yksi iso tekijä on se, että liian usein parisuhde on lomalla ne välit, kuin me itse emme ole lomalla. Ja kun vihdoin loman saapuessa annamme tilan parisuhteelle, se ryöpsäyttää päällemme kaikki tunteet kuukausien ajalta. Eikä ne kaikki ole taatusti positiivisia. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Samuel Jyrinki (@herkkamies) jakama julkaisu

Parisuhde ei voi olla lomalla.

Parisuhteen yksi tärkeimmistä taidoista on kyky keskustella tässä ja nyt. Ei sitten kun… Vertauksen voi hakea vaikkapa siitä, jos yritämme päästä kesäksi rantakuntoon. Jos teemme sen eteen asioita päivittäin tammikuusta kesäkuuhun, nautimme taatusti hyvästä olosta heinäkuun helteessä. Jos taas odotamme tekojemme kanssa heinäkuun ensimmäiselle lomaviikolle ja vedämme sitten kerralla valtava maratonin, todennäköisesti loukkaamme itsemme, petymme valtavasti ja koemme sitten syyllisyyttä tuosta kaikesta. Sen jälkeen toivomme takaisin pimeitä iltoja ja suunnittelemme massiivista muutosta arkeemme, joka on tämän kaiken syypää. 

Kirjailija Jane Austen on kuvannut rakkautta hienosti. Hän sanoo, että rakkaus on ”keskustelu, jolle ei näy loppua.” 
Minä toivon, että jokainen pari kykenisi aloittamaan tuon keskustelun tänään, oli loma tai arki. Sillä parisuhde ei voi olla lomalla. 

Löydät blogin myös Instagramista ja Facebookista!

Lue myös:

Miten estetään parisuhteen lomakriisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *