herkkamies

Puoli miljoonaa jäätelöä ja muita faktoja suviseuroista

Suviseurat on vanhoillislestadiolaiselle perheelle kesän ehdottomia kohokohtia. Myös me ollaan käyty suviseuroissa paria kertaa lukuunottamatta joka ainoa kesä. Suviseurat on valtavan iso tapahtuma(n.80k vierasta), jossa on aivan oma erityinen tunnelma. Vaunuja ja telttoja pilvin pimein. Niin kuin pieni kaupunki palveluineen keskellä peltoa. Valtavasti ihmisiä, puheen sorinaa, laulua ja silti yllättävän rauhallista. Jos et ole koskaan käynyt, suosittelen ehdottomasti vierailua. Mutta mikäli et pääse ja kiinnostaa nähdä tunnelmia paikan päältä, kannattaa seurata viikonloppuna tarinoita Instagramin puolella.

Tässä viisi faktaa suviseuroista, jotka nousivat itselläni ensimmäisenä mieleen:

  1. Suviseuroissa voi syödä kentälle rakennetussa ravintolassa. Tarjolla on usein liha- ja lohikeittoa, riisipuuroa ja spagettia sekä pizzaa, jota muuten syödään seurojen aikana noin 130000 palaa. Grilliltä saa myös makkaraa ja paniineita. Pahimpaan ruuhka-aikaan, eli aika monta tuntia päivästä, ruokaa voi joutua jonottamaan useita tunteja. Voitte siis kuvitella, että jonossa on eväät mukana, sen aikana pitää käydä vessatauolla ja sen aikana ehtii jutella kuulumiset usean ohi kulkevan tutun kanssa. 
  2. Lauantaina suviseuroissa vietetään ehtoollista, johon osallistuu arviolta yli 20000 ihmistä. Jono luikertelee suviseurakentän läpi pitkänä matona. Päästäksesi kentän yli sen toiselle laidalle, saatat joutua läpäisemään ehtoollisjonon kolmekin kertaa. Eläkä huoli, jonossa olijat ei siitä hätkähdä. 
  3. Suviseuroissa tulee käveltyä paljon. Jos oma asuntovaunu- tai telttapaikka sattuu päätymään alueen perimmäiseen nurkkaan, voi keskuskentälle olla matkaa pari kilometriä. Alue on todellakin noin 200 hehtaaria. Kaikkien tavaroiden ja lastenvaunujen kanssa ei välttämättä viitsi monesti kävellä pitkin hakepolkuja tai peltoa teltalta kentälle ja takaisin. Siksi kentälle menoon varautuu siten, että siellä voi viettää koko päivän. Lastenvaunut tumpataan siis niin täyteen mahdollisesti tarvittavia tavaroita ja vaatteita, kuin se on mahdollista. Ja tietysti pari retkijakkaraa, jotka ovat todella oivallinen keksintö kenttäolosuhteissa vietettyihin illanistujaisiin.
  4. Suviseurojen kentällä kiertää kylmälaukuin varustettuja jäätelönmyyjiä. ”Ostakkaa jäätelyäää!” Huudahdus kuuluu korviisi aika varmasti(pakko oli laittaa tuo oululainen versio), jos istut kentällä päiväsaikaa. Myyjän voivat olla nuoriakin lapsia, joita asiakkaat mielellään auttavat rahojen laskemisessa. Ja pienenä huomiona, suviseuroissa myydään parhaimmillaan lähes puoli miljoonaa jäätelöä.
  5. Ilta suviseurakentällä on myös kokemisen arvoinen. Tuhansia nuoria ja aikuisia valvoo myöhään toistensa seurasta nauttien. Alkoholia ei näy missään, musiikki ei pauhaa stereoista, eikä järjestysmiesten tarvitse olla paimentamassa örveltäjiä. Tämän tunnelman haluat kokea. 

Löydät blogin myös Instasta ja Facebookista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *