herkkamies

”Parisuhde on huomattavasti autoa tärkeämpi huollon kohde”

Kaupallisessa yhteistyössä Hotel Katajanokan kanssa.

Siinä hän on. Nainen, jonka läsnäolo saa minut rauhoittumaan. Katson silmiin, jossa näkyy ymmärrystä ja sydämen viisautta. Sitten se pieni pilkahdus. Se on kuin pieni häivähdys suupielessä ja silmien loisteessa. Hymyilen. Tuossa on se nainen, joka sai minut lumoihinsa. Se ihastuttava ihminen, jonka seurassa tunneista halusi tehdä viikkoja ja viikoista kuukausia. Nyt niistä kuukausista on tullut vuosia, ja haluan tehdä niistä kymmeniä. 

On tärkeä muistaa yhä uudestaan, miksi olen juuri hänen kanssaan.

Arkeen, etenkin lapsiperhearkeen on helppo hukata parisuhde. Työ, kotityöt ja lasten tarpeet ovat usein etusijalla, ja kotitalouden aikuisista tulee pariskunnan sijaan dynaaminen työpari ja hyvät kämppikset. Tai jos ei tule, yrittävät ainakin pysyä pois toistensa tieltä, jotta arki vain sujuisi. 

Ja kun siinä tilassa viikoista tulee kuukausia ja kuukausista vuosia, voi lopulta huomata, kuinka ollaan kasvettu erilleen. Yhtäkkiä tuntuu helpommalta erota kuin nähdä se ihminen, johon joskus palavasti rakastui. 

Toisen löytäminen yhä uudelleen ja uudelleen on tärkeä voimavara pitkässä parisuhteessa. On tärkeä muistaa yhä uudestaan, miksi olen juuri hänen kanssaan. On jaksettava tutustua yhä uudelleen ja löydettävä toisesta ne asiat, jotka saavat viihtymään ja rakastumaan. 

Kyseessä on yksi elämäsi tärkeimmistä asioista.

Kun saimme viettää viikonlopun Hotel Katajanokassa ja irrottautua täysin arjen pyörityksestä, huomasimme taas, miten tärkeää se on meidän parisuhteelle. Pari vuorokautta aikaa vain meille kahdelle. Ei pyykkipinoa, tiskivuorta tai muiden tarpeita. Vain aikaa viipyä vieressä, koskettaa hitaasti ja nähdä silmistä sieluun saakka. Aikaa muistaa, miksi olemme toistemme rinnalla. 

Usein miettii, että miten raaskii lähteä pariksi päiväksi lomalle. Miten lapset? Entä raha? Syitä jättää väliin on paljon. Mutta jos kääntää asian niin, että kyseessä on yksi elämäsi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa paljon sekä sinun että koko perheesi hyvinvointiin. Eikö siihen ole syytä käyttää aikaa ja resursseja ja nähdä vaivaa? Kyllä on. Itse asiassa parisuhde on huomattavasti autoa ja taloa tärkeämpi huollon kohde. 

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

(2) Kommentit

  1. Niin osuva teksti myös meidän arkeen!
    Ihana lukea blogiasi, saan valtavasti vertaistukea teksteistäsi!
    Hyvää kesää ☀️🥰

    1. Herkkä mies says:

      Kiitos paljon Kaisa palautteesta🙏💕 kaikkea hyvää teille ja ihanaa kesää😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *