herkkamies

”Rakkaus on arkista, kuin toista varten pesty lautanen”

Tavallinen aamu. Niin tavallinen, että väsyttää. Kun näen edelliseltä päivältä pöydälle jääneen tiskivyöryn, alkaa myös ärsyttää. Miksi en jaksanut illalla täyttää konetta. Katson kaappiin. Ei yhtään puhdasta puurolautasta. Pieni asia, mutta tänä aamuna liikaa. Sitten silmiini osuu lautanen, joka on nostettu hellan päälle, sivuun kaikesta sotkusta. Puhdas, vielä pesun jälkeen kostea lautanen on nostettu siihen selvästi minua varten. Hymyilyttää. Otan puhelimen käteeni ja laitan viestin vaimolleni. 

”Kiitos, olet ihana❤”

Vastaus tulee vähän ajan päästä. 

”Rakastan sua😘”

Sitä rakkaus on. Se on arkista, kuin toista varten pesty lautanen, pöytään kannettu kahvikuppi tai silitetty paita. Se on imurointia tiistain kiireessä ja ruoan laittoa torstain hämärtyvässä illassa. 

Mutta on rakkaus muutakin. Se on toisen vuoksi huoliteltu parta ja tuoksuva kaula. Se on sitä, kun siistiytyy vain siksi, koska kohta taas nähdään. Rakkaus on sitä, kun haluaa nähdä vaivaa ilahduttaakseen toisen. 

Ja kun rakkaus on arkistä työtä ja tekoja toisen vuoksi, se on myös yhteyttä arjen yli. Se on kosketus sukkia lajitellessa ja suudelma ennen kyläkauppaan lähtemistä. Rakkaudesta tulee tunnetta, joka pilkahtaa katseiden kohdatessa iltapalapöydässä ja suupielessä hampaita harjatessa. Se on naurua asialle, jota muut eivät huomaa ja ymmärrys, ennen kuin toinen on ehtinyt sanoa mitään. 

Ja sitten, kaiken tämän jälkeen, se löytää itsensä toisen hiuksien tuoksuun ja korvalehden näykkäisyyn. Se on viipyvät pehmeät huulet ja kiihkeästi riisuttu paita. Se on sitä, kun hengityksen värinässä suletaan yhteen ja ollaan niin kuin muuta maailmaa ei olisi. 

Sitä on rakkaus❤

Lisää rakkautta Instagramissa ja Facebookissa!

Lue myös:

Parisuhde voi olla pitkä ja onnellinen!

Mieskin tarvitsee kosketusta!

(4) Kommentit

 1. Vierailija says:

  Tuotakin ja vielä syvempää. Se on Me. Katsomista samaan suuntaan. Toisen pyyteetöntä arvostamista, Ystävyyttä.

  1. Herkkä mies says:

   Kyllä❤

 2. Vanhavaris says:

  Kuten vierailija kommentoi se on tosiaan vielä suurempaa, ilman mitään uhrausta ja tekoa se tuntuu, sen aistii. En ole tässä yksin tämän tiskivuoren kanssa, tunnen että olet lähellä, rinnalla ja olen turvassa. Se on tahtoa ja uskoa, rakkaus kantaa.

  1. Herkkä mies says:

   Olen samaa mieltä. On kuitenkin myös niin, että jos rakkaus ei näy pienissä teoissa ja arjen valinnoissa, tunne sen läsnäolosta katoaa. Usein pieniä asioita väheksytään juuri siksi, koska ajatellaan rakkauden olevan mystinen voima, joka kyllä on ja pysyy, kun sen on kerran sanonut. Rakkauskaan ei kestä loputtomiin laiminlyöntiä ja väheksyntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *