Ihmissuhteet, Parisuhde, Sosiaalinen hyvinvointi

Luotan vaimooni sokeasti, olenko typerä?

Luotan elämään. Siihen, että se kantaa. Siihen, että lopulta asiat menevät hyvin. Luotan helposti ihmisiin. Haluan luottaa, että he ovat hyviä ja haluavat hyvää. Vaimooni luotan sokeasti ja täydellisesti. Luotan parisuhteemme ja rakkautemme kestävän. Usein luotan niin paljon ihmisiin ja elämään, että joku sanoo sen olevan rohkeutta. Toisinaan joku sanoo sen olevan sinisilmäisyyttä ja tyhmyyttä. Ehkä se voi olla toisinaan kaikkea sitä, mutta mitä elämä olisi ilman luottamusta?

Jos en luottaisi elämän kantavan, minä pelkäisin sen romahtavan. Minä jättäisin menemättä ja tekemättä. Varautuisin pettymykseen ja välttäisin muutosta. Jos en luottaisi ihmisiin, minä pelkäisin heidän haluavan minulle pahaa. Minä en antaisi itsestäni heille, sillä pelkäisin heidän satuttavan minua. Minä pysyisin etäällä ja olisin varovainen. Jättäisin kysymättä ja sanomatta.

View this post on Instagram

Luotan elämään. Siihen, että se kantaa. Siihen, että lopulta asiat menevät hyvin. Luotan helposti ihmisiin. Haluan luottaa, että he ovat hyviä ja haluavat hyvää. Vaimooni luotan sokeasti ja täydellisesti. Luotan parisuhteemme ja rakkautemme kestävän. Usein luotan niin paljon ihmisiin ja elämään, että joku sanoo sen olevan rohkeutta. Toisinaan joku sanoo sen olevan sinisilmäisyyttä ja tyhmyyttä. Ehkä se voi olla toisinaan kaikkea sitä, mutta mitä elämä olisi ilman luottamusta? Jos en luottaisi elämän kantavan, minä pelkäisin sen romahtavan. Minä jättäisin menemättä ja tekemättä. Varautuisin pettymykseen ja välttäisin muutosta. Jos en luottaisi ihmisiin, minä pelkäisin heidän haluavan minulle pahaa. Minä en antaisi itsestäni heille, sillä pelkäisin heidän satuttavan minua. Minä pysyisin etäällä ja olisin varovainen. Jättäisin kysymättä ja sanomatta. Jos minä en luottaisi vaimooni, minä epäilisin häntä. Minä pelkäisin hänen pettävän ja rakkautemme loppuvan. Minä uskoisin parisuhteemme loppuvan. Jos en luottaisi, minä rajoittaisin, epäilisin ja olisin mustasukkainen. Tai sitten pitäisin etäisyyttä ja rakentaisin suunnitelmaa sen varalle, kun kaikki loppuu. Onko luottavainen asenne ja välillä sokeakin luottaminen typerää sinisilmäisyyttä vailla realismia, joka vie kohti pettymystä ja rajua kipua? Vai onko se sittenkin toimivan ja hyvinvoivan elämän ja ihmissuhteen perusta? Voi toki olla, että joskus luottamus petetään ja elämä satuttaa. Mutta totuus on, että se mihin emme täysin luota, pettää aivan varmasti. #luottamus #elämä #parisuhde #pelko #blogi #herkkämies Teksti löytyy myös blogin puolelta.

A post shared by Samuel Jyrinki (@herkkamies) on

Jos minä en luottaisi vaimooni, minä epäilisin häntä. Minä pelkäisin hänen pettävän ja rakkautemme loppuvan. Minä uskoisin parisuhteemme loppuvan. Jos en luottaisi, minä rajoittaisin, epäilisin ja olisin mustasukkainen. Tai sitten pitäisin etäisyyttä ja rakentaisin suunnitelmaa sen varalle, kun kaikki loppuu.

Onko luottavainen asenne ja välillä sokeakin luottaminen typerää sinisilmäisyyttä vailla realismia, joka vie kohti pettymystä ja rajua kipua? Vai onko se sittenkin toimivan ja hyvinvoivan elämän ja ihmissuhteen perusta?

Voi toki olla, että joskus luottamus petetään ja elämä satuttaa. Mutta totuus on, että se mihin emme täysin luota, pettää aivan varmasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *