kaupallinen yhteistyö

Kannattaako ostaa käytetty puhelin?

Kaupallinen yhteistyö/Fonum

Niin kuin ehkä muistatte, rikoin jokin aika sitten puhelimeni. Tällä kertaa sillä tavalla, ettei sitä voinut korjata, joten jouduin hankkimaan uuden työvälineen. Yleensä olen hakenut itselleni kaupasta uuden puhelimen, mut nyt aloin hankintavaiheessa pohtimaan, että mitä jos puhelimen ostaisi käytettynä. Ihan niin kuin joskus 2000-luvun alkupuolella, kun oli täysin tavanomaista ostaa käytettyjä Nokialaisia elektroniikkaliikkeen lasivitriinistä. Saisiko tänä päivänä käytettynä sellaisen puhelimen, joka täyttää toiveeni ja vastaa vaatimuksiini?

Joihinkin käytettyjen puhelimien verkkokauppoihin olen verkossa törmännyt. Itselleni oli kuitenkin tärkeää löytää tietty Samsungin malli, joten jokainen kauppa ei tullut kyseeseen. Hetken Googlattuani ratkaisu löytyi. Fonum, tuo sama yritys, joka oli vuosi sitten korjannut puhelimeni näytön, tarjosi myös käytettyjä puhelimia verkkokaupassaan. Ja sieltähän vaatimuksiini sopiva laite löytyi.


Parin päivän päästä tilauksesta sain valitsemaani lähimpään Fonumin liikkeeseen huolletun, testatun ja lähes koskemattoman näköisen puhelimen. Hinta oli satoja euroja matalampi, kun vastaavassa uudessa, vaikka en ole vielä keksinyt, miten tämä puhelin eroaa uutena ostetusta. Paitsi sen osalta, ettei mukana tullut laturia ja kuulokkeita, vaan pelkästään latausjohto ja sim-kelkan avaaja. Valinta on kuitenkin uuden ostamista ekologisempi(n.90% puhelimen hiilijalanjäljestä tulee tuotannosta), joten säästin sekä rahaa että luontoa. Toisin sanoen, on monta syytä ostaa käytetty puhelin.

Miksi sitten Fonum? Varsinkin käytetyn puhelimen ostamisessa Fonumin puolesta puhuu monta tekijää. Listaan tässä niistä kolme isointa:

1. Fonum on puhelimien asiantuntija, joka on tarkastanut ja huoltanut kaikki myymänsä puhelimet. Voit siis luottaa yksityishenkilöltä ostamista paremmin siihen, mitä olet saamassa.

2. Fonum tarjoaa kaikille puhelimille 12kk takuun, joka tuo hyvän turvan käytetyn puhelimen hankintaan.

3. Käytetylläkin puhelimella on 14 vuorokauden palautusoikeus, joten jos et ole tyytyväinen, voit laittaa luurin takaisin.

Ja nämä kehut nyt koskee ainoastaan käytettyjen puhelimien kauppaa. Useammalla varmasti on jo kokemusta Fonumin huollosta, josta itsellä ei ole kuin hyviä kokemuksia. Nyt minulla on kokemusta molemmista palveluista ja kumpaakin voin lämpimästi suositella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *