Ihmissuhteet, Sosiaalinen hyvinvointi

Ja lopulta millään muulla ei ollut väliä, kuin ihmisillä joita rakastat

Selaan kuviani ja muistelen mennyttä vuotta. Katson, mitä hetkiä se on pitänyt sisällään.  Onko jotain hienoa, mitä nostaa esille? Saavutuksia? Huikeita kohokohtia? Elämyksiä?
Onhan niitä, ainakin joitakin. Jotakin rahalla ostettua. Jotakin kovalla työllä ansaittua. Onnen potkujakin.

Yhtäkkiä ne eivät kuitenkaan pysäytä minua. Ne eivät tunnu niin merkitykselliseltä siinä elämän eri sävyjen ja värien joukossa, joka osuu silmiini kuvien joukosta ja tulvii muistoina mieleeni. Kuolemaa ja surua, ystävyyttä ja iloa. Ihmisten välille tulleita säröjä, kipua ja halua. On syntymistä, kasvamista ja muutosta. Ymmärrystä ja ymmärtämättömyyttä. Toivoa, epätoivoa, voimaa ja voimattomuutta. On rakkaus, joka pilkahtelee esille sieltä täältä ja toisinaan aaltona ylitse kaiken. Silloin tuntuu, että vuoden kohokohta on juuri siinä. Lopulta pysähdyn kuvaan äitini hautajaisista. Jollain kummallisella tavalla juuri siinä kiteytyy kaikki tärkein. Ajatus mielessäni valmistuu.

Jos tästä vuodesta jonkun asian tahdon nostaa esille, se on rakkaus. Se voima, joka saa meidät rakentamaan yhteyttä välillemme. Huolehtimaan toisistamme ja antamaan anteeksi virheemme. Sillä kun me pysähdymme katsomaan itseämme silloin, kun kuolema tai elämä kipu meitä eniten koskettaa, tai silloin, kun onnellisuus ja rauha täyttää meitä, huomaamme usein olevamme ihmisten äärellä. Meille tärkeiden ihmisten ja heidän kanssaan jakamamme rakkauden äärellä.

Ihmisten kautta me elämme. Heidän kauttaan me saamme sen hyväksynnän, välittämisen ja rakastetuksi tulemisen kokemuksen, mitä vailla me ihmiset vääjäämättä aina olemme. Eikä mikään satuta meitä enemmän, kuin se, ettemme tuota kokemusta saa, tai se rikkoutuu.

Kun katson äitini kuvaa, en mitään kadu enempää, kuin sitä, etten useammin sanonut rakastavani häntä.

Vuodelle 2021 minä toivon itselleni viisautta, armollisuutta ja ymmärrystä. Toivon taitoa tulla kivunkin hetkellä puolitiehen vastaan ja taitoa valita oikeita sanoja. Toivon rohkeutta pyytää ja antaa anteeksi. Toivon lähelle tähyäviä silmiä ja sydämeen katsovaa mieltä. Toivon, että osaan vaalia rakkautta niiden kaikkien tärkeiden ihmisten välillä, joita olen elämääni saanut.

Onnellista uutta vuotta jokaiselle!
Rakastakaa❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *